logo

MPE bouwt een passende inkoopfunctie voor uw organisatie

MKB / Kleine ondernemingen

Een gestructureerde inkoopfunctie zorgt voor meer inkoopkracht.

Kleinere ondernemingen hebben specifieke kenmerken als het om de organisatie van de inkoopfunctie gaat. De snelheid van handelen is groot, de besluitvorming gaat over relatief weinig schijven en de directie neemt veelal de belangrijke inkoopbeslissingen. Deze, en andere kenmerken, kunnen interessant zijn voor de leveranciersmarkt en de nodige voordelen opleveren. Het is belangrijk hiervan gebruik te maken.

U bevindt zich hier > Hoe groot is uw bedrijf? > MKB / Kleine ondernemingen
MKB / Kleine ondernemingen

De afhankelijkheidspositie op de leveranciersmarkt kan een risico zijn en niet altijd is een inkoopafdeling aanwezig, wat in bepaalde gevallen ook niet hoeft. Deze kenmerken verdienen een specifieke aanpak. MPE kan u begeleiden in het bepalen van de inkoopstrategie, de invulling door inkoopmedewerkers, opstellen van procedures en het gebruik van systemen.

Op de leveranciersmarkt kan MPE u ondersteunen in het selecteren en juridisch verantwoord contracteren van de bij uw organisatie passende leveranciers. Het meten van zowel de leveranciersprestatie als de prestatie van de interne inkoopfunctie is van belang om tijdig te kunnen anticiperen. MPE biedt voor het maximaliseren van de inkoopkracht of voor specifieke deelgebieden, passende ondersteuning.